هواپیمایی امارات
تاریخچه
هواپیمایی امارات در ماه می سال ۱۹۸۵ توسط حکومت دبی تأسیس شد و فعالیتهایش را از روز ۲۵ سپتامبر سال ۱۹۸۵ با پروازهایی به بمبئی و دهلی آغاز کرد. در اکتبر همان سال پرواز دبی-کراچی نیز راهاندازی شد. اولین هواپیماهای آن را یک فروند ایرباس ای۳۰۰ و یک فروند بوئینگ ۷۳۷-۳۰۰ که از هواپیمایی پاکستان اجاره کرده بود تشکیل میدادند. سپس دو فروند بوئینگ ۷۲۷-۲۰۰ ادونسد دست دوم به ناوگان آن پیوستند. این ۴ فروند تا ورود نخستین هواپیماهای نو به ناوگان امارات تنها هواپیماهای آن را تشکیل میدادند.
اولین پرواز اروپایی امارات در ژوئیهٔ ۱۹۸۷ به مقصد فرودگاه گت ویک لندن انجام گرفت. پروازهای شرکت به مقصد خاور دور در ژوئن ۱۹۹۰ با پرواز به سنگاپور آغاز گشت. در سال ۱۹۹۸ امارات ۴۰٪ سهام شرکت هواپیمایی ایر لانکا را خریداری نمود و مدیریت این شرکت سریلانکایی را برعهده گرفت. در پی این قرارداد نام شرکت مذکور بههواپیمایی سریلانکا تغییر یافت. در حال حاضر امارات تنها شرکت هواپیمایی در جهان به شمار میرود که قادر است مسافرین خود را تنها با یک توقف از استرالیا به فرودگاه جان اف کندی نیویورک برساند. امارات اسکای کارگو نام شرکت هوایی باری امارات است.
هواپیمایی امارات در سال مالی ۲۰۰۴-۲۰۰۵ سودی معادل ۳۶۸ میلیون درهم رابه حکومت دوبی پرداخت کرد، این در حالی است که این رقم در سال پیش از آن ۳۲۹ میلیون درهم بود. در مجموع از سال ۱۹۹۹ امارات مبلغی معادل ۱/۱ میلیارد درهم را به عنوان سود سهام به حکومت دوبی پرداخت کردهاست (لازم به ذکر است تا پیش از این تاریخ سودی از این شرکت دریافت نمیشد). با وجود اینکه حکومت دوبی تنها سهام دار این شرکت به شمار میرود تا کنون هیچ یارانهای به آن پرداخت نکرده است؛ البته به جز تامین سرمایه اولیه هواپیمایی که مبلغی در حدود ۱۰ میلیون دلار بود و همچنین حدود ۸۰ میلیون دلار که در زمان آغاز به کار شرکت در آن سرمایهگذاری شد. درواقع میتوان گفت مقامات سیاسی دوبی تا آنجا که بتوانند هیچ دخالتی در اداره امارات انجام نمیدهند. در حال حاضر امارات توسط یک گروه خارجی به سرپرستی مدیریبریتانیایی به نام موریس فلاناگان ۷۷ ساله اداره میشود. تمام مدیران این شرکت دارای سوابق طولانی مدیریتی در شرکتهای بزرگ صنعتی جهان هستند. هواپیمایی امارات در تمام سالهای فعالیتش، به جز سال دوم آن همواره شرکتی سودآور بودهاست.
هواپیمایی امارات در سال مالی ۲۰۰۵، با کسب حدود ۶/۲ میلیارد درهم (معادل ۷۰۸ میلیون دلار) سود خالص رکورد جدیدی در تاریخ فعالیتهای خود برجای گذاشت. (کل درآمد شرکت در این سال ۱/۱۹ میلیارد درهم بود.) این در حالی است که در سال مذکور اکثر شرکتهای هواپیمایی جهان با بحرانهای شدید مالی دست به گریبان بودند. (به سبب افزایش بهای سوخت هواپیما در پی روند رو به رشد قیمت جهانی نفت و تبعات حادثه سونامی در جنوب و جنوب شرق آسیا که بر صنعت گردشگری جهان تأثیر منفی فراوانی گذاشت.) در این سال هواپیمایی امارات میزبان بیش از ۵۲/۱۲ میلیون مسافر بود که این آمار نسبت به سال ۲۰۰۴، ۱/۲ میلیون نفر افزایش نشان میدهد. این شرکت ۱۶۱۱۹ نفر را در استخدام خود دارد.
جایگاه در صنعت هواپیماسازی
هواپیمایی امارات از کاهش شدید قیمت هواپیماهای ایرباس و بوئینگ در نخستین سالهای پس از حادثهٔ ۱۱ سپتامبر بیشترین بهرهبرداری ممکن را نمود و در همان زمان قرارداد خرید بیش از ۱۵۰ فروند هواپیمای پهنپیکر را با این دو شرکت به امضا رساند. این موضوع سبب شده که همگان امارات را یکی از غولهای آیندهٔ صنعت هوایی جهان به شمار آورند. این شرکت ظرف کمتر از دو دهه از یک شرکت بسیار کوچک محلی در دههٔ ۱۹۸۰، به یک شرکت هوایی منطقهای در دههٔ ۱۹۹۰ و در سالهای آغازین سدهٔ ۲۱ به رقیبی جدی برای بیشتر شرکتهای هوایی جهان تبدیل شد. امروزه عدهٔ زیادی عقیده دارند که امارات در مسیر تبدیلشدن به بزرگترین بهرهبردار هواپیماهای پهنپیکر در جهان قرار دارد. با تحویل هواپیماهای سفارشدادهشدهٔ این شرکت و خریدهای جدیدی که در دست اقدام دارد، این موضوع بههیچوجه دور از دسترس به نظر نمیرسد.
مقاصد پروازی
آفریقا
قاهره، طرابلس، تونس، کازابلانکا، نایروبی، آلدورت، آنتبی، آدیس آبابا، لیلونگوه، موریس، سیشل، سلام بنیادی دار، ژوهانسبورگ، دوربان، کیپ تاون، لاگوس، آکرا، خارطوم، داکار، ابیجان، لوآندا
قاره آمریکا
نیویورک، تولدو، لس آنجلس، سان فرانسیسکو، هیوستون، تورنتو، کمپنیس، سائو پائولو
آسیا
توکیو، اوزاکا، سئول، شانگهای، پکن، گوانگژو، هنگ کنگ، تایپه، مانیل، جاکارتا، سنگاپور، کوالالامپور، بانکوک، داکا، کولومبو، مالدیو، چنای، کوچین، دهلی، بمبئی، ترواننتپورم، کوجهیکوده، کلکته، احمدآباد، حیدرآباد، بنگلور، کراچی، لاهور، اسلامآباد، پیشاور، دبی تهران، دبی مشهد، کابل، بصره، بغداد، کویت، بحرین، دوحه، دمام، ریاض، مدینه، جده، دبی، صنعا، مسقط ،عمان، دمشق، بیروت
اروپا
ساراگوسا، مادرید، پاریس، نیس، هامبورگ، دوسلدورف، فرانکفورت، مونیخ، پراگ، آمستردام، گوتنبرگ، استانبول، میلان، ونیز، رم، آتن، مالت، مسکو، لندن، نیوکاسل، بیرمنگام، گلاسکو، منچستر، زوریخ، وین
اقیانوسیه
پرت، بریزبن، سیدنی، ملبورن، اوکلند، کرایست چرچ
اسپانسرینگ
هواپیمایی امارات حامی اصلی مسابقات جام جهانی سوارکاری اسبهای اصیل دوبی است.
هواپیمایی امارات حامی مالی اصلی مسابقات سوارکاری ملبورن استرالیاست.
هواپیمایی امارات جزء حامیان مالی جام جهانی فوتبال زنان در سال ۲۰۰۳ بود.
باز آلدرین فضانورد مشهور آمریکایی و مادلین آلبرلیت وزیر امور خارجه اسبق آمریکا مسافران اختصاصی نخستین پرواز هواپیمایی امارات از دبی به نیویورک بودند.
امارات هواپیمایی رسمی بازیهای جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶ آلمان بود.
هواپیمایی امارات در کنار شرکتهای کاتای پسیفیک، سنگاپور ایرلاینز و ویرجین آتلانتیک جزء معدود هواپیماییهای دنیا است که تمام صندلیهایش به تلویزیون اختصاصی مجهزاند.
هواپیمایی امارات حامی مالی باشگاه فوتبال کالینگوود است.
هواپیمایی امارات حامی مالی باشگاه فوتبال آرسنال در لیگ برتر انگلستان است و نامش از سال ۲۰۱۴ بر ورزشگاه جدید این باشگاه است.
پیش از این هواپیمایی امارات حامی مالی باشگاه فوتبال چلسی بود.
شرکت امارات پیش از آغاز مسابقات فرمول۱ سال ۲۰۰۶ از امضای قراردادی با تیم مک لارن مرسدس برای حمایت مالی از آن خبر داد.
هواپیمایی امارات حامی مالی تیم هامبورگر اس وی در مسابقات بوندس لیگا آلمان است.
هواپیمایی امارات حامی مالی کمیته داوران فوتبال انگلستان است.
هواپیمایی امارات حامی مالی تیم کریکت امپایر انگلستان است.
هواپیمایی امارات حامی اصلی تیم فوتبال پاری سن ژرمن است.
امارات حامی اصلی باشگاه فوتبال آ. س میلان است.
از اغاز فصل ۲۰۱۳ اسپانیا طی قرارداد ۱۷۰ میلیون یورویی به مدت ۵ فصل حامی باشگاه رئال مادرید است.
حوادث
در روز ۱۹ آوریل سال ۲۰۰۴ یک فروند ایرباس ای۳۴۰-۳۱۳ ایکس امارات در فرودگاه ژوهانسبورگ از باند خارج شد. این هواپیما در شرایطی که در حال برخاستن بود، در آستانه باند پرواز، از مسیر خود خارج شد و ضمن برخورد با چراغهای فرودگاه، به بخشهایی از باند نیز آسیب رساند. این حادثه هیچ تلفاتی نداشت.
در روز ۲۸ مه سال ۲۰۰۶ یک فروند ایرباس ای ۳۳۰-۲۴۳ امارات که از دبی راهی وین شده بود، لحظاتی پس از برخاستن در فرودگاه بین المللی دبی فرود اضطراری نمود. در این حادثه به کسی آسیبی نرسید.
در تاریخ چهارشنبه ۴ آگوست ۲۰۱۶ در سانحه ای یک فروند بوئینگ ۷۷۷ هواپیمایی امارات که با ۲۸۲ مسافر و ۱۸ خدمه ی پروازی از تریواندروم در جنوب هند به سمت دوبی پرواز می کرد،در فرودگاه مقصد فرود اضطراری میکند و برخی مسافران آسیب جزیی می بینند.با این حال تمامی هواپیما در آتش می سوزد و یک آتش نشان نیز جان خود را از دست می دهد.علت دقیق این سانحه هنوز مشخص نیست اماکنترلر ترافیک هوایی دوبی عنوان کرده است که به نظر می رسد چرخ سمت راست هواپیما به طور کامل باز نشده است.۲۶ ژوئیه همین سال نیز یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ همین شرکت که به مقصد مالدیو در حال پرواز بود به علت نقص فنی مجبور به فرود اضطراری در شهر بمبئی هند شد.
خرید بلیط هواپیما